Tuesday, August 18, 2009

RAHsia untuk diPECAHkan~

Sila ceritakan 15 perkara yang orang x tau pasal awak dari awak kecik2 dulu sampai sekarang. Seterusnya, sila tag 5 org rakan awak pula.Terima kasih.

(
ini hadiah dari cik zureen n cik zophor...saya wat ansur2 je sebab lambat sikit idea nak mencurah2 ke ladang gandum..)
1. Abang saya selalu panggil saya adik bongsu x jadi,sebab adik bawah saya tu jarak 7 tahun gak laa..dulu mase darjah 1,happy n bangga sangat bile mama bersalin lagi..tapi sekarang ade gak kadang2 rase kenapa laa x betul2 jadi bongsu je..abang pon kadang panggil saya 'dik ida' tapi kat adik bawah saya tu panggil 'iman' je..

2. Saya pernah kena operate mase darjah 2 sebab appendix.lama laa gak saya x pergi sekolah sebab kena rehat kat rumah...

3. Saya pernah ponteng sekolah agama sebulan semata-mata nak tengok cite La Usurpadora..aiyoo..tapi best gak laa sebab still dapat no.1..hua3

4. Masa kecik2 dulu rapat sangat2 dengan maid kt rumah,panggil die 'buk'. dulu mama n baba selalu outstation,kakak2 sekolah pagi petang n saya mase tu belum ade adik.so buk jela kawan rapat saya..haha..lepas ade adik,ganti maid baru..sampai sekarang saya x suke maid2 yang lain kecuali buk..

5. Saya selalu lumba belajar mengaji dengan kakak atas saya,Auni. Saya khatam Quran masa 6tahun n auni masa dia darjah3..kami beza 2tahun.so,saya menang..hehehe

6. Masa tadika dulu saya pernah teringin nak jadi toll-gate girl..sebab dulu ingatke toll-gate girl dapat amek sume duit2 tol tu..ngarut kan,nasib laa budak2 lagi..lepas masuk sekolah rendah,nak jadi lawyer.masa kat mrsm nak jadi engineer pulak..sekarang ni macam nak jadi businesswoman pulak..jadi usahawan dalam bidang engineering,ok gak kan?7. Masa belum ada highway Pantai Timur,kalau nak balik kampung kena lalu jalan kampung..Masa tu hujan lebat n banjir laa pulak jalan tu..so kalau nak rentas banjir uh kena naik lori besar..best gak pengalaman tu sebab kereta naik atas lori untuk seberang kawasan banjir..bile lagi boleh rasa camtu..

8. Masa kat mrsm dulu selalu panjat gate asrama puteri sebab balik bilik tengah2 malam..after meeting bwp biasanya kitorang sume lepak2 je dulu,pukul 1-2pagi baru balik.biasanya line clear je n laju je nak panjat gate,tapi satu malam tu,baru je nak angkat kain nak panjat,ketua fellow da suluh torchlight kat muka..memang malu sangat sebab kena rotan n lecture panjang ngan ustaz tu..

9. Masa form4 saya nak masuk mrsm taiping sebenarnya tapi x dapat..saya sedih sangat sampai dalam seminggu tu selalu menangis..mujur laa member2 lain yang straight A gak sume tenangkan diri sesama sendiri..bile da ujung2 form4 tu baru rasa sebenarnya x adelah beza sangat kat mrsm mana2 pon..

10. Sejak form4 tu saya susah nak nangis..kalau ada cam program motivasi yang cakap pasal ibubapa,kawan2 keliling sume menangis tapi saya xpernah berjaya nak mengalirkan air mata..saya nak sangat menangis sebab bukannya keras hati ke ape ke tapi air mata ni yang xmau keluar..kalau tengok cite sedih or bace buku sedih2 pon saya sedih n dalam hati ade rasa nak nangis tapi air mata tu degil sangat nak keluar...

12. Saya berbeza dengan cik zophor+atikah+muhaimin,saya sangat tidak menyayangi apatah lagi menyukai KUCING..bukannya saya ni x penyayang ataupon sengaja membenci haiwan kesayangan Rasulullah SAW,tapi saya geli nak tengok telinga n hidung kucing..lagi2 kucing yang kat gerai2 makan ke,dewan selera sekolah n yang tepi2 jalan.kalau yang orang bela yang bersih2 tu memang laa comel2 gak tapi saya x boleh nak dekat2 n pegang..

13. Dulu saya x berani nak jalan sorang2 masa kat sekolah..pergi mana2 pon mesti ade teman.yela kan,da biasa adik beradik ramai,biasanya kalau nak pergi mana2 mesti ade kakak or abang sekali.kalau kat sekolah,nak pergi kantin beli makanan ke,toilet ke,pergi kedai buku ke,mesti ade kawan kena pergi sekali,kalau xde saya x pergila.huhu. sampai laa masuk foundation saya camtu.tapi sekarang da boleh je pergi mane2 sorang2..cume still rase x best la.nak beli makanan uh kalau boleh still nak ade yang teman sekali... :P

14. Saya suka seni sebenarnya...saya suka tengok lukisan2 kat gallery2 tapi xbiase pon pergi tempat2 camtu..dulu selalu gak menang pertandingan melukis n mewarna,pernah wakil sekolah masuk pertandingan melukis kt Grand Blue Wave Hotel,wakil melukis tuk kanak2 asia yang hantar lukisan kat jepun tapi kalah laa kan..saya pernah menang pertandingan tulisan khat n kaligrafi gak..(agak berbangga di sini tapi alamak,xbaik riak)hehe.tapi makin lama saya makin xrajin nak melukis n warna2 neh,sampai skill da berkarat.tapi cuti haritu saya selalu buatkan kerja sekolah pendidikan seni adik saya n die pon dapat A je sume..hihi. tapi saya xreti lukis manusia.....da try banyak kali tapi x cantikkkkkk...

15. Saya nak kurangkan buncit kat perut tapi setakat neh xpernah berjaya lagi..

ok..

sedar x nombor 11 xde? saje je xmau buat sebab rahsia tu belum bersedia nak pecah~
saya nak tag:
1) Una
2) Sopi
3) Rau ain
4) Najwa Sofwani
5) Kakak

3 comments:

saufiahmad said...

waah besh besh akan buat2 dalam maser terdekat..tq tag ..bangge bangge...

no 5 besh ader persamaan miahaha...bebudak2

zureen-chan said...

no 13 tu same ngn aku..hehe..g mane2 kalo boleh nk ade org teman...

no 15, gune lah losyen mustajab! :)hik2....

cikminn said...

losyen mustajab pati halia keluaran dunia herbs???
hua999...

belum berkesan laa..sabar2