Sunday, August 2, 2009

cuti laa pulak~

H1N1 mengganas di utp??
oohh tidakla sampai begitu sekali yer..
da cukup kes ke-100 n da diannounce pon utp tutup 10 hari...

tibe2 lak dapat cuti free kn...

tapi bukan best pon dpt cuti tetibe cani sebab kene kuarantin kt rumah plak kn..xdelaa smpai kne self isolate but still x digalakkan laa g tempat2 sesak n ramai org..n facemask pon da jadi mcm bnd wajib dibawa n pakai gak..

ari jumaat uh after abes cls heat transfer,da dgr2 da ramai ckp utp confirm kene tutup..so da pakat2 laa nk tumpang balik naek kete my roomate,sya.. balik bilik uh,download dlu cite2 from dc utk bekalan di mase cuti..huhu..tbe2 zureen ckp kne kemas bilik leklok sbb nnt kementerian kesihatan nk masuk bilik utk sembur,so xley laa bia barang kt tempat2 terbuka...takes time gak laa nk kemas2 barang masuk sume dlm almari n knci ag..carpet pon kne smpan,cadar sume kne cabut..

kul4 baru bertolak dr utp..me,sya,aisyah,zureen n tikah,sumenye dak mechi je naek kete sya...kitorg b4 bertolak uh da siap2 pakai mask,da msk kete uh bkk separuh but when bukak tingkap jap sume pakai mask balik,then da tutup tingkap tros bkak mask plak..hahha..dlm kete uh macam2 laa cakap,yelaa sume pon da rapat ngan each other,dak satu course je kn,so byk laa yg nak disembangkn..tp satu topic jelaa yg sy xbley nk cakap pape,which is pasal kucing...tikah memang penyayang sgt kt kucing,sya n zureen pon memang da bese bela kucing,aisyah pon xgeli ngan kucing,kire sy sorg jelaa yg memang sangat2 anti ng kucing neh..geli laaa..eeiii...

zureen n tikah turun kt pekeliling n kitorg pon teruskan jelaa perjalanan sampai shah alam..naseb laa sy tau laa gak jalan nk msk shah alam uh n kali neh balik ngan sya xde sesat2 langsung da..alhamdulillah..

sampai shah alam pon da dekat2 kul9 camtu..sebabkan nk solat jamak ta'khir isya' n maghrib,so kitorg pon g laa solat kt masjid shah alam..baru sedar da lame gak sy xsolat kt situ,padahal dekat je ngan umah..bese g situ bile nk solat tarawih..kalau x,besenye g surau sec9 je,senang sbb jalan kaki je dari umah..da selesai solat,jalan2 jap dekat masjid n sya pon nak amek2 gamba sket..yelaa bile ag nk g situ ngan kitorg kan..heheh.. hmm perut sume pon da lapar so kitorg pon singgah laa beli makanan kt kdai mamak sec9.me,sya n aisyah of course laa pakai mask kn,pas2 org2 laen sume mcm pandang2 pelik laa.aduhai..tolonglaa ade kesedaran sket..makanan pon beli bngkus je,nak makan kt my umah je laa sbb xselesa lak nk makan c2 n badan pon da letih je..

mule2 ingatkan nk wt surprise kt mama baba,konon2 nk wat cam tibe2 je da ade kat umah..tapi sebab takot dorg kt umah da kunci gate,so terpakse gak laa sms nana tuk btau jgn kunci gate.igtke nana je yg tau tp rupe2nye nana ade kt sebelah mama je mase uh,dorg ngah kua beli baskin robbins sebab waktu uh 31hb,kn dpt 31% discount..haha..xmenjadi langsung laa surprise me nk wat uh..adeyh..

bile sampai umah,baba je yg ade kt umah..time nk salam uh,baba terus tny dgn nada yg agak menggerunkan,"balik ngan sape td?".yelaa sbb smpai umah lewat malam kn..nasib laa me xde pon wat salah pape,balik pon ngan rumet sndiri n sume pon girls je,so jwb jela ngan tenang.."balik ng rumet,n ade 2member kt bawah,dorg nk tumpang tido sini malam neh gak"..ceh,cool gak sy mase uh..ahaks

sambil2 makan kt dapr,sempat gak tgk music bank yg adik da recordkan,then mama nana n adik2 pon sampai umah...kecewa je sy sbb mama xwat muke terkejut langsung sbb nana da btau awl2..ahaha..xpela yg penting mama puas ati laa anak die balik umah je bile cuti..huhu..

malam uh aisyah n sya tido umah sy..harapnye dorg selesa jela...pagi soknye sume kene bangun awal sbb nk ikot mama g aerobik n taichi kt taman tasik..sya laa semangat je mlm uh but pagi soknye die laa yg paling malas nk bangun..isy3..pagi uh sya n aisyah pon pulanglaa ke destinasi sebenar mereka..haa,plan nk pusing2 shah alam jgn lupe yer sya n aisyah!hehe

diharap cuti neh sy dpt wt benda berfaedah...
-xmau tgk cite byk2,nak study banyak
-xmau makan banyak,nak minum air masak banyak
-kuar umah wajib pakai mask n sanitizer

semoga utp cepat sembuh...

2 comments:

NurulAtiqah said...

cuti free apenye??
mesti kn potong mid sem punye le~hehehehe

cikminn said...

xsanggup laa kalau cuti raye kene potong....uwaaaaaaaaaaaaa....
doa2 laa dimurahkan rezeki cuti..huhu