Saturday, September 5, 2009

Sabarlah...

Sabar min...

Sabar sya..
.

Sabar itu sebahagian daripada iman...

Lagi2 di bulan Ramadhan neh,lagi laa kene banyak2kan bersabar..

Walaupun 'mereka' itu x faham bahasa,x peka dengan keadaan sekeliling, x hormat bulan yang mulia ni dan x hormat housemate yang sume beragama Islam, tapi daripada bergaduh x tentu pasal, berperang mulut atau apa2 yang x elok, baiklaa bersabar je..

Da laa bilik mereka tu betul2 depan bilik saya n sya..memang kami laa mangsa terdekat yang paling menderita..

Harap2la 'mereka' itu sedar perbuatan dorang yang menyusahkan kami dan semua housemate tu..

*rasenye kalau da masuk bulan syawal dan seterusnya ni,agaknya mampu je saya nak marah mereka terus..huh

Sape sanggup tahan kalau dengar bunyi gedegang gedegung macam berpesta every night..bunyi da macam kat disco or club2..agaknya telinga dorang tu da xdengar kalau bunyi slow2..




[*tolonglah sedar yg kita semua ni hidup berjiran..bukan hidup sorang2 yang xde sape nak kisah..hidup same2,share rumah,share dapur,share toilet, jadi peka dan hormat laa orang2 terdekat ni...haisyy...tu pon x reti2 lagi ke..*]


3 comments:

zureen-chan said...

betol3....
tsk..tsk..
patutnye kene ctolerate ngn jiran-jiran kn..

Hana Yusuff said...

sabar.. cuba slow talk je.. cakap baik2..

p/s- tadi kakak buka pose kat rumah jiran yg adik pada rumah ida gi hari tuh.. makanan dari catering yg sama.. tp nasi tomato dan lauk2 lain.. sedapppppp...hihi..

anak captain tu minta no hp ida.. kakak bg no utp dgn 012

cikminn said...

muke org tu x friendly langsung so nak slow talk pon mcm xbest je rase.uhuh..
org negro plak tuh..sabar jela..

oo die pon ade gak eh..bg laa gmail ke ape,ag sng nk contact..hoho..
ne tau bile2 ley ikot die pegi jepun ag ke mane2 ke kn..heheh