Friday, September 25, 2009

Selamat Pulang Perantau

Trivia pulang ke kampung~

1. Rasenye since last year kot kat tganu ade banyak signboard tulis Selamat Pulang Perantau dekat signboard hari raya..yela kan mama baba pon kire merantau jugaklaa kan walaupun sejak habis sekolah rendah da tak study kat tganu..nape kat KL xde tulis Selamat Datang Perantau?huhu~

2. Hari Selasa lepas mase odw balik kampung tu,jalan yang nak menghala ke KL pon da macam banyak kete..mujur laa perjalanan kami smooth je,cepat je sampai

3. Kat tganu tu kami sewa satu rumah sebab kami kan balik kampung lewat,sdare mare lain yang duduk umah tok.terasa makin sikit adik beradik yang beraya skali..last year ade abang n kaksai,but dis year abang beraya dgn bini,kaksai beraya dgn suami..tinggal 5anak dara lagi..

4. Baby mira da sebulan setengah..baju yg aunty ida blikan die blom muat lagi..kena sabar nak tunggu die besar skit..

5. Lepas ayah su man balik shah alam baru kami tido umah toknong..memang dapat new experience,blaja cara jaga orang tua yang agak uzur..japg nak tulis post pasal jaga toknong..

6. Balik kampung 4hari 3mlm je,xdapat jumpe ramai sdare mare sgt pon..x dapat jumpe ayah teh,ayah cik we.

7. Kena bertahan tengok makanan.xley makan ikut nafsu..bile ade nasi dagang depan mate,nak je makan tapi xboleh amik ikan aye tu sebab gatal..so kena ganti dgn rendang ayam yg mama buat

8. Da besar ni memang x ramai orang sudi bagi duit raya..so banyak adik2 je dapat..tp bile kira2 balik duit raya tu rupenye lagi seratus nak jadi setengah ribu gak ah..haha konon macam banyak bile tulis ribu kan2..

9. Hari Khamis yang celcom buat hal tu,hari tu laa yang memang sy kena guna fon..hari lain waktu x gune sgt fon,celcom ok je..cess susa tul..sekarang memang da jarang gune fon,balik kampung 4 ari tu,sekali je charge b4 bertolak balik tu pon sebab xmau empty mase tengah jalan. sms raya pon malas gile nak reply..sorry sahabat..

10. Kami satu family kalau stop kt R&R gambang ke temerloh ke,mesti xkan lepaskan peluang makan tempoyak ikan patin..hehe

11. Raya ke-5 iaitu 24sept tu bday iman.baru masuk 13tahun.nak beli kek secret recipe tapi da abis mase nak beli tu..pastu ingat dinner uh nak beli kat pizza hut tapi waktu tu kat situ x bagi take away,last2 beli kat kfc je..baba cakap nanti laa bile balik shah alam kite beli kat secret recipe,so iman pon da berangan-angan da nak mintak macam2 kek..aduhai makin berlemak laa die..

12. Da lame x menangis,tapi mase sebelum balik tu menangis jugak sebab tengok tok nong nangis sungguh2 sebab baba da nak balik..sedih sangat mase tu..

2 comments:

Hana Yusuff said...

oohhh..dah byk la duit raya ida.. cukup la kan.. hehe..

x tulis pun kakak tak beraya kat tgganu gak.. huhu..

cikminn said...

still blum puas hati sbb kakak blum bg duit raya...ehe..tolongla cukupkan kasi btol2 setengah ribu eyh.. hehe^^

alaa kakak da bape tahun kawen,da bape kali da x braye sekali kat tganu..