Sunday, June 19, 2011

My Baba My Hero

Baba, bukan Baba & Nyonya...
Tapi Baba, ayah kite :)

Uisy, why so serious? ni mase sebelum nikahkan anak dia, mesti la cam serious n sebak2 gitu.

mula-mula normal, baba behave lagi..

Pastu baba da terlebih excited. eh eh behave behave~

Baba kann... gigih jaga & besarkan 7 anak gadis n 1 anak teruna. ingat senang ke nak jaga anak perempuan yang ramai..

Kalau duk rumah, memang susah sikit nak keluar malam. Pastu pakaian kalau cm agak singkat ke ketat ke baba tegur,suro tukar.so banyak la baju2 yang kene bagi kat adik sbb adik je muat semua baju.memang baju2 yg kitorg adik beradik pakai sekarang ni semua ikut piawaian baba mama n menutup aurat gak :)

Ni Baba. Sape buat hal ngan anak2 dia nanti baba cari sampai lubang cacing. takut tak takut tak?

Baba kannn... strict dalam bagi ilmu dunia & akhirat. Alhamdulillah anak2 baba mama takde yang bermasalah ^__^

Dulu2 masa kecik kan cerita Doraemon kat tv tayang waktu maghrib. Aku mase budak2 dulu mestila suke tengok,best kott Doraemon. Dulu senyap2 bukak tv kat family hall pasang volume kecikk sangat pastu letak telinga kat speaker tv tu,yelah waktu solat kan mane bole pasang kuat2. pastu terasa sakitt je kat pinggang tibe2, bila toleh belakang rupenye baba ngah cubit pinggang aku sebab tak solat maghrib lagi tapi gi tengok tv pulak. aduhh kantoi.. lepas2 tu kalau nak tengok doraemon mesti kena mandi siap2 pastu solat terus baru boleh tengok. memang berkesan cubitan tu.

ececece same2 terkelip mata pulak..

Baba kan... muka legend tapi hati jambu. ecehh takdelah jambu tapi caring n penyayang dalam diam.

Masa badan kecik dan ringan,yakni masih kanak2, kalau tertido kat ruang tamu bawah, nanti baba dukung kitorang adik beradik sorang2 bawak masuk tido kat bilik. Kalau tengok baba makan gula2 pastu kitorg mintak,baba bagi gula2 daripada mulut baba tu. Bila nak buat major decision,cam nak masuk universiti ape, course ape, consult ngan baba dulu. Aku kan cam agak susah nak keluar air mata, tapi ada sekali tu aku ada problem, bertimpa-timpa dalam satu masa, so rasa stress sangat. Aku tak cite kat sape2 pon, tapi orang yg aku call ialah baba. bila dengar suara,terus automatic ternangis. biasanya kalau nak sembang2, memang call mama je..kenapa waktu tu call baba, tak call mama, aku pon xtau.

Eh cukup2 la tu. Papepon, syukur Ya Allah sebab kurniakan ayah yang hebat dan macam2 lagi benda positif. Panjangkan umur, limpahkan rezeki yang halal dan semoga ayahku (dan ayah kamu dan kamu) hidup dalam keredhaan Allah. Amin~

Happy Father's Day. I love you Baba, everyday, forever.

Kalau sayang ayah & ibu anda, bacalah doa untuk ibu bapa hari2.


Wassalam,

1 comment:

~kuyam~ said...

from da pic,i can see it, sporting la baba awk :)